Αντρικά πράγματα: Παϊδάκια με θυμάρι, μέλι και μουστάρδα

0
1268

Που να τρέχεις τώρα σε ψησταριές και να μπαίνεις σε ιστορίες, ενώ μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις τα δικά σου πεντανόστιμα παϊδάκια και να κάνεις όλους σου τους κολλητούς να σε προσκυνήσουν!

Και μην βιαστείς να αποκλείσεις την ιδέα να τα φτιάξεις μόνος σου. Γιατί αφενός η συνταγή είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύεις, αφετέρου είναι η καλύτερη εναλλακτική για να μην καταλήξεις και πάλι στα σουβλάκια και επίσης τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου θα μπείτε κατευθείαν σε διάθεση για μπάρμπεκιου και μπύρες αν αποφασίσεις να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή!

Γιατί τα Burger είναι ανδρική υπόθεση! Φτιάξε μόνος σου το πιο λαχταριστό και σπιτικό burger!

Υλικά

1½ κιλό παϊδάκια αρνίσια

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. σούπας σουσάμι

Για τη μαρινάτα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

1/2 φλιτζάνι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουτ. γλυκού μέλι

1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος τη μουστάρδα με το θυμάρι, τη ρίγανη, το μέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στο μείγμα και τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές τους να μαριναριστούν. Τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Τα στραγγίζουμε από τη μαρινάτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 5-7 λεπτά κι από τις δύο πλευρές. Καθώς είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.

Κάνε της το καλύτερο δείπνο! Συνταγή για ψαρονέφρι με ρύζι και σάλτσα μουστάρδας