Skip to main content

 

Μια γευστική και πολύ υγιεινή πρόταση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου τραπέζι…

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια πένες

1 μέτριο μπρόκολο

¾ του φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 φλιτζάνια γάλα

½ φλιτζάνι βούτυρο

½ φλιτζάνι αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Νουντλς με λαχανικά και μανιτάρια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε νερό με αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Πλένετε καλά το μπρόκολο. Το κόβετε σε μπουκιές και το βράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη. Μην πετάξετε το βρασμένο νερό.

Φτιάχνετε μια σάλτσα μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας το γάλα ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρα κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με συρμάτινο αναδευτήρα, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί το αλεύρι.

Ρίχνετε όλο το ζεστό γάλα στο αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύετε προσεκτικά με το συρμάτινο αναδευτήρα. Βράζετε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το μπρόκολο.

Βράζετε τις πένες στο νερό που έχει μείνει από το μπρόκολο, προσθέτοντας αλάτι. Σουρώνετε και τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 

Για περισσότερα αντρικά θέματα επισκεφθείτε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr​