Skip to main content

Μια συνταγή που σε όποιον και αν την φτιάξεις θα σε λατρέψει, άσε που θα “ταξιδέψει” στα εξωτικά μέρη της Ινδίας!

Συνταγές: Φτιάξε την τέλεια σοκολατόπιτα!

Υλικά

800 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

Μισό φλιτζάνι σπορέλαιο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (μισοφέγγαρα)

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια

50 γραμμάρια τζίντζερ τριμμένο

2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια

1 ποτήρι γάλα ή κρέμα καρύδας

Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Μισό κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό

Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε κόκκους

Μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Μισό κουταλάκι του γλυκού κίτρινο κάρυ

1 πρέζα ξηρό τσίλι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κύμινο

2 δαφνόφυλλα

3 γαρίφαλα

1 ξυλάκι κανέλα

Λίγο αλάτι

Εύκολες συνταγές: Πένες κοκκινιστές με ζαμπόν!

Εκτέλεση

1) Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα τηγάνι για περίπου δέκα λεπτά. Αποσύρουμε και κρατάμε κατά μέρος.

2) Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το τσίλι, την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το πιπέρι.

3) Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου πέντε λεπτά.

4) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε και το κοτόπουλο, περιμένουμε λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κάρυ, το κύμινο και το αλάτι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 10 με 15 λεπτά.

Για περισσότερα θέματα κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr