Skip to main content

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή πατατοσαλάτας για όλες τις περιστάσεις!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

3 αβγά βρασμένα

1 κρεμμύδι ξερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/3 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. κάπαρη

ελιές

Χυμό από 1 λεμόνι ή ξύδι

5 κουταλιές μαγιονέζα

Γλυκιά πάπρικα για πασπάλισμα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι  

Πιπέρι

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε και βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Επίσης μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων (με τη φλούδα και τις ξεφλουδίζετε μετά) για 8-10΄ ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.

2. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν, κόψτε σε κύβους, και βάλτε τες σε ένα μπόλ.

3. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμύδια, κόβετε ροδέλες το ξερό κρεμμύδι και τα τοποθετείτε στο μπολ με τις πατάτες

4. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα αβγά, τα βάζετε και αυτά στο μπολ και προσθέτετε επίσης τις ελιές, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο άνηθο.

5. Σε ένα μικρό βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς βάζετε μισό φλ. λάδι, τη μαγιονέζα, αλατοπίπερο, λεμόνι ή ξύδι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και ανακατεύετε καλά το βαζάκι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενοποιημένος χυλός.

6. Περιχύνετε τη σαλάτα σας φροντίζοντας να πάει παντού. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγη γλυκιά πάπρικα για περισσότερη γεύση και χρώμα.

Για περισσότερα θέματα κάντε like στη σελίδα του Manslife στο facebook:https://www.facebook.com/manslife.gr