Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο, κοκκινιστές πέννες στον φούρνο με ζαμπόν.
Υλικά
2 φλ. τσαγιού πένες
400 γρ. ντοματοχυμός
250 γρ. ζαμπόν σε κύβους
1 1/5 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Χοιρινό με δεντρολίβανο και σκόρδο!
Εκτέλεση
Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε αλατισμένο νερό με χοντρό αλάτι. Στραγγίζετε, τις βουτυρώνετε και τις βάζετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. περίπου και 5 εκ. βάθους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Προσθέτετε στο πυρέξ με τις πένες το ζαμπόν και το ντοματοχυμό, ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να “σταθεί” και το σερβίρετε.
Για περισσότερα θέματα κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook: