Πως να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία!

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πως οι βαθιές αναπνοές μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό μας σύστημα, ωστόσο τι ακριβώς έχει δείξει η επιστήμη πίσω από τη συγκεκριμένη θεωρία; Όπως αποδεικνύεται αυτή η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, τουλάχιστον στα ποντίκια.

 

Ψυχική Υγεία: Πως καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα στις κρίσεις πανικού και στο χρόνιο άγχος;

Όταν οι ερευνητές από το Stanford αδρανοποίησαν συγκεκριμένους νευρώνες από το κεντρικό νευρικό σύστημα των ποντικιών, διαπίστωσαν πως τα ποντίκια ανέπνεαν πολύ πιο αργά από το συνηθισμένο και χαλάρωναν πολύ πιο εύκολα.

Τα ποντίκια είχαν ηρεμήσει και καθόντουσαν ήρεμα χωρίς να νοιώθουν την ανάγκη να τριγυρνάνε στο κλουβί τους και να εξερευνούν το μέρος τριγύρω τους.

Αυτό δείχνει πως τα νεύρα που ελέγχουν την αναπνοή μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την λειτουργία του εγκεφάλου και οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αγχώδη διαταραχών και της κατάθλιψης.

Αν και οι βαθιές, αργές αναπνοές μπορούν να σε χαλαρώσουν αποτελεσματικά, ωστόσο αν ακούς τους ήχους της φύσης, όπως το κύμα της θάλασσας, η τον άνεμο στα φύλλα των δέντρων, μπορείς επίσης να χαλαρώσεις το νευρικό σου σύστημα και να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία, σύμφωνα με μια ανακάλυψη ερευνητών από το τμήμα ιατρικής του Brighton και Sussex.

Αυτό συμβαίνει διότι οι ήχοι της φύσης επηρεάζουν ορισμένους νευρώνες του σώματος που ευθύνονται είτε για το φόβο είτε για την ψυχραιμία ενός ατόμου.

 

Είσαι down; 8 πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση χωρίς να το καταλαβαίνεις