Για πολλά χρόνια οι ειδικοί ισχυρίζονται πως οι δραστηριότητες που σου ηρεμούν το μυαλό όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι βαθιές αναπνοές και οτιδήποτε κάνεις στο οποίο συγκεντρώνεσαι χωρίς να σε αποσπούν διάφορα πράγματα γύρω σου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλεις το καθημερινό άγχος.
Το ξυπνητήρι φαίνεται πως επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου!
Αν ψάχνεις κάποια απόδειξη που να ισχυρίζεται πως οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι όντως ωφέλιμες για σένα, υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που αποδεικνύουν πως με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να μειώσεις τα ψυχολογικά συμπτώματα του άγχους, να γίνεις πιο δυνατός, να μειώσεις την υπερκατανάλωση φαγητού και τη κατάθλιψη.
Υπάρχουν όμως καλά νέα για τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν καθόλου υπομονή σε οτιδήποτε περιλαμβάνει δραστηριότητες χαλάρωσης. Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΓκίλ, αναλύοντας 124 δημοσιευμένες έρευνες σχετικά με τη ψυχική υγεία και τη προέλευση της, διαπίστωσαν πως τα πραγματικά αποτελέσματα των ερευνών ήταν εξωπραγματικά αναληθή.
Επίσης ανακάλυψαν περισσότερες από 20 αδημοσίευτες μελέτες οι οποίες είχαν παραμείνει κρυφές για περισσότερο από 30 μήνες μετά το τέλος των πειραμάτων, όπου φαίνεται πως οι ερευνητές που είχαν αναλάβει τα θέματα ψυχικής υγείας, μπορεί να είναι ένοχοι για την μη γνωστοποίηση του θέματος.
Με άλλα λόγια πολλοί ερευνητές τείνουν περισσότερο να δημοσιεύουν αποτελέσματα που αποδεικνύουν τις υποθέσεις τους σχετικά με τα οφέλη του διαλογισμού, ανάλογα με το χρηματικό συμφέρον των επιχειρήσεων.
Ενώ όλοι πρέπει να είναι αντικειμενικοί πάνω σε θέματα ιατρικής, ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου δοκιμάζονται θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους, ωστόσο το να γίνονται ψευδείς δημοσιεύσεις για κάποιο ζήτημα στον ψυχολογικό και ψυχιατρικό τομέα, μπορεί να διαιωνίσει την αδυναμία της επιστήμης, θολώνοντας τα επιχειρήματα και τα γεγονότα που προκύπτουν, τα οποία μπορούν να φρενάρουν σημαντικές προόδους σε τέτοια ζητήματα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο διαλογισμός είναι εντελώς άχρηστος για την καταπολέμηση του άγχους. Αν το έχεις δοκιμάσει και θεωρείς πως σε βοηθάει ή αισθάνεσαι καλύτερα και βλέπεις διαφορά στη ψυχολογία σου, δεν χρειάζεται να σταματήσεις να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα σου χαλαρώνει το μυαλό.
Το πρόβλημα είναι, πως οι περισσότερες έρευνες συνήθως τείνουν να υπερεκτιμούν τα οφέλη του διαλογισμού στη ψυχική υγεία, οπότε δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα αν προτιμάς να δεις τηλεόραση από το να κάνεις γιόγκα μια αγχωτική ημέρα. Οτιδήποτε λειτουργεί σε σένα είναι καλό να το συνεχίσεις!
Καλύτερη ποιότητα ύπνου: 5 Λόγοι που πρέπει να κοιμάσαι γυμνός!