Όλα για την υγεία: 5 Πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί για να ξεκινήσεις ευχάριστα την ημέρα σου!

Θέλεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου ευχάριστα και να διώξεις μακριά το άγχος; Δες κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί μόλις ξυπνάς!

 

Άγχος τέλος! Οι πρακτικές τεχνικές που θα σου δείξουν μια νέα καθημερινότητα!

Κάνε γυμναστική

Τεντωθείτε, πηγαίνετε για τρέξιμο, κάντε μερικές ασκήσεις γιόγκα ή οτιδήποτε σας ευχαριστεί και ενεργοποιεί το σώμα σας. Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκινήσει τη μέρα του δυναμικά!

Ετοίμασε πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό και πριν φύγετε για τη δουλειά ετοιμάστε και ένα τάπερ για το μεσημεριανό σας. Η κακή συνήθεια να παραγγέλνει όλο το γραφείο μεσημεριανό από την κοντινότερη πιτσαρία πρέπει επιτέλους να κοπεί και να αρχίσετε να τρώτε και πιο υγιεινά αλλά και πολύ πιο οικονομικά.

 

Πιες ζεστό νερό με λεμόνι

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονόνερου και δε θα χάσουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε γι' αυτές. Η καλή ενυδάτωση με ένα ποτήρι νερό είναι ένας ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ενώ αν το ζεστάνετε και προσθέσετε και χυμό από λεμόνι θα ενεργοποιήσετε από νωρίς τη διαδικασία της πέψης και όλα θα λειτουργήσουν ομαλότερα για το υπόλοιπο της μέρας.

Φτιάξε το πρόγραμμα της ημέρας

Όλοι έχουμε μια λίστα με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, αλλά το θέμα είναι πόσοι από εμάς τις ακολουθούμε εκπληρώνοντας όλα όσα καταγράφουμε σε αυτές. Στην αρχή της εβδομάδας, σημειώστε όσα θέλετε να φέρετε εις πέρας και ανάλογα με τους χρόνους σας και μοιράστε σε κάθε ημέρα και τις αντίστοιχες εκκρεμότητες. Μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σας και ασχοληθείτε πρώτα με εκείνα που είναι περισσότερο σημαντικά για εσάς.

 

Μυστικά για να διώξεις το άγχος από την καθημερινότητά σου και να γίνεις πιο αποδοτικός!