Φάκελος Υγεία: 4 Χρήσιμες συμβουλές για να περιορίσεις το ροχαλητό σου!

Αν υποφέρεις από το ροχαλητό τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές οι οποίες μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην αντιμετώπιση του προβλήματος σου.

 

Λεμόνι με σόδα: Ο απόλυτος συνδυασμός υγείας για κάθε άντρα!

1. Κοιμήσου στην ώρα σου

 Το ροχαλητό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν κοιμάσαι καλά, η έλλειψη ύπνου όμως μπορεί να προκαλεί το ροχαλητό σου. Προσπάθησε να σταθεροποιήσεις τον κύκλο του ύπνου σου με το να κοιμάσαι και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Με τον τρόπο αυτό θα ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι βελτιώνοντας αυτόματα την ποιότητα του ύπνου σου.

2. Απελευθέρωσε τη βουλωμένη μύτη σου

Ειδικότερα αν υποφέρεις από αλλεργίες, φρόντισε να κάνεις ένα ζεστό ντους πριν πέσεις για ύπνο, έτσι ώστε να επωφεληθείς από τον ζεστό ατμό. Μπορείς επίσης να ρουφήξεις από τη μύτη σου και λίγο αλατόνερο έτσι ώστε να απελευθερώσεις τη βουλωμένη μύτη σου και να βελτιώσεις τον ύπνο σου.

3. Βάλε επιθέματα στη μύτη σου

Μπορεί να φαίνονται γελοία αλλά αν θέλεις να σταματήσεις το ροχαλητό πρέπει να τα δοκιμάσεις. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν τείνουν να τα βάζουν πολύ ψηλά στη μύτη τους. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα σου ξεκίνησε από την γέφυρα της μύτης σου. Εισέπνευσε και κόλλησε την ταινία στη μύτη σου σταματώντας στο σημείο εκείνο όπου βρίσκονται τα ρουθούνια σου. Φυσικά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά σε όλους τους ανθρώπους, ωστόσο μια δοκιμή θα σε πείσει.

4. Πλύνε τα ρούχα σου

Τα βρόμικα και σκονισμένα μαξιλάρια, τα σεντόνια σου, οι κουβέρτες σου και γενικά όλα τα υφάσματα που ακουμπούν πάνω σου, μπορούν να επιβαρύνουν το ροχαλητό σου. Φρόντισε να τα διατηρείς καθαρά και επίσης μπορείς να προσθέσεις ένα φίλτρο στο κλιματιστικό σου έτσι ώστε να φιλτράρεται όλος ο αέρας που αναπνέεις, διότι καθαρότερος αέρας= καλύτερη αναπνοή.

 

Κακοσμία στόματος: 5 αιτίες που δεν φαντάζεσαι και πώς να την αντιμετωπίσεις!