Έρευνα: Πως μπορεί ο ύπνος να ευθύνεται για τον καρκίνο του προστάτη;

Είναι γνωστή η σημαντικότητα ενός πολύωρου βραδινού ύπνου, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα από το American Cancer Society έρχεται να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την χρησιμότητα ενός ποιοτικού ύπνου.

 

Η ντομάτα καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη!

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα δυο ερευνών οι οποίες εντόπισαν την υγεία αλλά και τις συνήθειες του ύπνου που είχαν οι άντρες συμμετέχοντες από το 1950 μέχρι το 1972 και από το 1982 μέχρι το 2012. Αν και κανένας τους δεν είχε παρουσιάσει καρκίνο στην αρχή, ωστόσο περισσότεροι από 1.500 άντρες εμφάνισαν καρκίνο του προστάτη στο διάστημα 1950-1972 και πάνω από 8.700 άντρες το διάστημα 1982-2012.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες του ύπνου των συμμετεχόντων και ανακάλυψαν πως οι άντρες κάτω των 65 χρονών που κοιμόντουσαν μόνο 3 με 5 ώρες το βράδυ είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με εκείνους που κοιμόντουσαν 7 ώρες τη νύχτα. Για τους άντρες άνω των 65 χρονών ο ύπνος δεν έδειξε κάποια σημαντική διαφορά.

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, ωστόσο υποδεικνύει την σημαντικότητα ενός ποιοτικού και πολύωρου βραδινού ύπνου. Δεν μπορούμε όμως να ρίξουμε το φταίξιμο μόνο στον ύπνο για την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Ούτως ή άλλως ένας ποιοτικός ύπνος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

 

Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει