4 Πράγματα που πρέπει να προσέχει κάθε άνδρας για το καλό της υγείας του!

Έρευνες δείχνουν πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ανδρών είναι περισσότερο από 20% χαμηλότερα απ΄ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Και περισσότεροι από έναν στους τέσσερις άνδρες έχει επίπεδα τεστοστερόνης κάτω από τον φυσιολογικό μέσο όρο. Τι σημαίνει όμως αυτό για σένα; Όλη σου η προσπάθεια στο γυμναστήριο, όλη η διατροφή που κάνεις, ο ιδρώτας και η πείνα που ρίχνεις, όλα πάνε χαμένα.

 

Πώς να κρατήσετε υγιή την «ιδιωτική» σας περιοχή!

Αν θέλεις να βεβαιωθείς πως οι καθημερινές σου συνήθειες δεν σε βοηθάνε στη καύση του λίπους, στο να χτίσεις τους μύες σου ή να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, τότε φρόντισε να υιοθετήσεις τα 4 παρακάτω βασικά πράγματα στη καθημερινότητα σου για να αλλάξεις την εικόνα σου από μέσα προς τα έξω.

Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως αν καταναλώσουν περισσότερο από 30 γρ. πρωτεΐνης σε ένα τους γεύμα, όλη η υπόλοιπη θα πάει χαμένη. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι με εκείνους που σπάνια κάνουν κάποια πρόοδο στο σώμα τους με τη γυμναστική τους. Εσύ πιστεύεις πως ο The Rock σταματάει στα 30 γρ. πρωτεΐνης στο κάθε του γεύμα καθημερινά; Φυσικά και όχι. Και το ίδιο δεν θα έπρεπε να κάνεις ούτε εσύ.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, ανακάλυψε πως όταν οι άντρες έτρωγαν μόνο ένα γεύμα που περιείχε 85 γρ. πρωτεΐνης, είχαν μεγαλύτερο μυϊκό σύστημα και λιγότερο λίπος συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα διαχωρισμένη σε πολλά γεύματα.

Αυτό όμως σημαίνει πως πρέπει να τρως 85 γρ. πρωτεΐνης την ημέρα; Φυσικά και όχι. Αποδεικνύει όμως πως και τα 30 γρ. δεν είναι το όριο.

 

Κοιμήσου περισσότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ

Όλοι απολαμβάνουμε τις σειρές που έχει η τηλεόραση αργά τη νύχτα αλλά το προτιμότερο για τον οργανισμό σου είναι να πας στο κρεβάτι σου για ύπνο. Όταν κάθεσαι ξύπνιος μέχρι αργά, αυξάνεις τις πιθανότητες του τσιμπολογήματος μειώνοντας το μεταβολισμό σου και τη ποιότητα της σεξουαλικής σου ζωής.

Σύμφωνα λοιπόν και με τις επιστημονικές έρευνες, χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο και γι΄αυτό είναι σημαντικό να τον βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of the American Medical Association, οι άντρες που κοιμόντουσαν 5 ώρες ή και λιγότερο κάθε βράδυ είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 15%. Η μείωση αυτή συνήθως θα έπρεπε να προκύψει μετά από 15 χρόνια.

 

Αύξησε την ένταση της προπόνησης σου

Όταν έχεις λίπος στο σώμα σου πολλές φορές μπορεί να σου προκαλέσει μιζέρια και κατάθλιψη. Και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με την εικόνα σου στον καθρέπτη. Τα υψηλά επίπεδα λίπους επηρεάζουν την ορμόνη της ινσουλίνης. Και κατ΄ επέκταση τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης επηρεάζουν την διάθεση και τη ψυχολογία σου απορροφώντας όλη την ενέργεια σου και κάνοντας κάθε μπουκιά που βάζεις στο στόμα σου να είναι περισσότερη επεξεργασμένη και να αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα σου.

 Η προπόνηση σου δεν σχετίζεται πάντα με το πόσα κιλά μπορείς να σηκώσεις, γι΄αυτό είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερα προσοχή και στην ένταση της γυμναστικής σου. Κάνε τρέξιμο ή όποια άσκηση μπορεί να οδηγήσει το σώμα σου στα όρια του με καινούργιους τρόπους. Αυτός ο τύπος γυμναστικής σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει κατα πολύ τα επίπεδα της ινσουλίνης σου και να ανεβάσει κατακόρυφα τη ψυχολογία και τη διάθεση σου.

 

Επιθυμία για περισσότερο σεξ

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σικάγο αποφάσισαν να διεξάγουν μια πιο ιδιαίτερη μελέτη θέλοντας να εξετάσουν αν στους άντρες μπορεί να μειωθεί η επιθυμία για σεξ. Αν και σοκαριστικό για τους περισσότερους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί και ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι άντρες μπορεί να ενδιαφέρονται λιγότερο για σεξ και να απογοητεύονται περισσότερο στον σεξουαλικό τομέα και οι περισσότεροι συμμετέχοντες της έρευνας που είχαν λιγότερη όρεξη για σεξ τύχαινε να είχαν 30% χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Αν είσαι ένα γνήσιο αρσενικό τότε το φυσιολογικό είναι να θέλεις σεξ πολύ και συχνά. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σου και περισσότερο σεξ σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

Πέντε πράγματα για τη στύση σου που θέλεις να ξέρεις και εσύ και η σύντροφός σου!