Τα αυγά περιέχουν περισσότερες θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα ανά θερμίδα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τροφή. Επίσης αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης, μια ουσία η οποία χρειάζεται ο οργανισμός σου για να διασπάσει το λίπος και να το μετατρέψει σε ενέργεια.
Βούτυρο: Πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία σου;
Επιπλέον, τα αυγά παρέχουν λουτεϊνη και ζεαξανθίνη, δυο ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη των ματιών.
Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική τροφή για δίαιτα, αφού ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Saint Louis, ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν αυγά στο πρωινό τους γεύμα, συνήθιζαν να τρώνε λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν κουλούρι για πρωινό.
Παρ΄ όλο που και τα δυο πρωινά περιείχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων, τα άτομα που έτρωγαν αυγά, κατανάλωναν 264 λιγότερες θερμίδες όλη την ημέρα.
Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να έχεις ακούσει πως πρέπει να αποφεύγεις την υπερβολική κατανάλωση αυγών, διότι ανεβάζουν την χοληστερόλη του οργανισμού και κάνουν κακό στην υγεία εξαιτίας των λιπαρών που περιέχουν. Αυτή είναι μια θεωρία η οποία έχει οδηγήσει πολύ κόσμο σε χαμηλές με λιπαρά δίαιτες και πιθανόν σε αυξημένη παχυσαρκία της τελευταίας δεκαετίας.
Σε μια πρόσφατη μελέτη χιλιάδων επιστημονικών ερευνών πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wake Forest ανακάλυψαν πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση αυγών και στις καρδιακές παθήσεις.