Skip to main content

Παρ΄όλο που οι ειδικοί αλλάζουν συνεχώς τις απόψεις τους σχετικά με τον σωστό τρόπο που πρέπει να τρως για βελτιώσεις την υγεία σου και να χάσεις βάρος, τουλάχιστον όμως οι περισσότεροι συμφωνούν μεταξύ τους και συμβουλεύουν ένα πράγμα: πως πρέπει να γεμίζεις το πιάτο σου με τροφές ολικής άλεσης.

 

Το βούτυρο ίσως είναι πιο υγιεινό από το φυτικό λάδι!

 

Μια νέα πληροφορία όμως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις πολλές καθαρές υγιεινές τροφές. Όπως αποδεικνύεται, τα αβοκάντος που μεγαλώνουν στη Καλιφόρνια, η ποικιλία εκείνη που έχει σκούρο χρώμα με μικρά εξογκώματα στη φλούδα του, τείνει να έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο, συγκριτικά με τα αβοκάντος που μεγαλώνουν στη Φλόριντα, η ποικιλία εκείνη που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος με την έντονη πράσινη φλούδα τους.

Σίγουρα είναι μια σοκαριστική πληροφορία για τους λάτρεις του συγκεκριμένου φρούτου αλλά και για εκείνους που είναι γνώστες σχετικά με τις θερμίδες των τροφών, παρά τις θεωρίες που προτείνουν πως η διατήρηση του βάρους είναι περισσότερο περίπλοκη από τις θερμίδες που βάζουμε στο σώμα μας. Ένα φλιτζάνι αλεσμένο αβοκάντο από τη Φλόριντα περιέχει 275 θερμίδες ενώ η ίδια ποσότητα με το ίδιο βάρος και μέγεθος από ένα αβοκάντο της Καλιφόρνιας, περιέχει 383 θερμίδες.

Στη θεωρία, αυτή η διαφορά μπορεί να κάνει το σώμα να πάρει αρκετό βάρος με το καιρό, ακόμη και αν καταναλώνεις μόνο μια μερίδα αβοκάντο μερικές φορές τη βδομάδα. Ενώ μπορεί να νιώθεις προδομένος από την πικρή αλήθεια, υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση σχετικά με τη διαφορά των θερμίδων. Τα αβοκάντος από τη Φλόριντα έχουν μεγαλώσει και αναπτυχθεί σε ένα υγρό και τροπικό κλίμα, το οποίο κλίμα κάνει το φρούτο να περιέχει μια συγκεκριμένη αυξημένη ποσότητα νερού, σύμφωνα με την Mary Ostlund, υπεύθυνη του μάρκετινγκ από το Brooks Tropicals, μια εταιρία που έχει τη βάση της στη Φλόριντα και η οποία καλλιεργεί αβοκάντος εδώ και 85 χρόνια.

Επειδή το νερό προσφέρει μηδενικές θερμίδες, είναι λογικό πως όσο περισσότερο νερό περιέχει ένα φρούτο τόσο και λιγότερες θερμίδες θα έχει ανα γραμμάριο. Εξαιτίας αυτού, τα αβοκάντος από τη Φλόριντα έχουν διαφορετική γεύση συγκριτικά με εκείνα από τη Καλιφόρνια αφού έχουν μια πιο κρεμώδη πυκνότητα στην υφή τους η οποία μερικές φορές περιγράφεται ως μια νερουλή γεύση.

Αντίθετα τα αβοκάντος της Καλιφόρνιας έχουν περισσότερες θερμίδες επειδή έχουν καλλιεργηθεί και αναπτυχθεί σε ξηρότερο κλίμα, με αποτέλεσμα να περιέχουν λιγότερη ποσότητα νερού στη σύσταση τους και περισσότερα λιπαρά.

Τα καλά νέα όμως είναι πως τα λιπαρά που εμπεριέχονται και στις δυο ποικιλίες είναι καλά λιπαρά, σύμφωνα με πολλές μελέτες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τα λιπαρά αυτά μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία σου, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σου και περιορίζοντας σημαντικά τις πιθανότητες για εμφάνιση  καρδιακών προβλημάτων.

Επίσης τα λιπαρά που περιέχουν τα αβοκάντος, συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Ωστόσο όμως το θέμα το θερμίδων είναι λίγο δύσκολο να το χωνέψει κανείς και γι΄αυτό αν είσαι λάτρης των αβοκάντο αλλά παρ΄όλα αυτά θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες που βάζεις στο σώμα σου, μπορείς εύκολα να επιλέξεις τη ποικιλία των αβοκάντο της Φλόριντας με το έντονο πράσινο χρώμα στη φλούδα τους, χωρίς να χρειάζεται να περιορίζεις τον εαυτό σου σε μια μόνο μερίδα λαμβάνοντας ταυτόχρονα τις διπλάσιες θερμίδες.

 

Πιες μηλόξυδο κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για αυτούς τους 10 απίστευτους λόγους!