Skip to main content

Κατ’εξοχήν καλοκαιρινή τροφή, πλούσια σε γεύση, θρεπτικά στοιχεία και ανοιχτή σε κάθε είδους πειραματισμού. Το αβοκάντο είναι ένα υλικό θαυματουργό για να το χρησιμοποιήσεις σε ένα σωρό συνδυασμούς!

 

Ίσως ακούτε από πολλούς πως το αβοκάντο είναι λιπαρό, πως έχει πολλές θερμίδες και πως πρέπει να αποφεύγεται. Κρίμα και άδικο. Και για το αβοκάντο και για την γευστική σας απόλαυση που δεν χρειάζεται περιορισμούς. Ναι το αβοκάντο είναι λιπαρό, αλλά τα λίπη του είναι πολυακόρεστα, ευεργετικά και διαλύουν την χοληστερίνη μιας και μελέτες έδειξαν πως σε μια σταθερή δίαιτα, το αβοκάντο μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Ναι έχει θερμίδες, αλλά δεν είπαμε να το φας με το κιλό. Να αποφεύγεται; Γιατί; Ταιριάζει παντού και τρώγεται ποικιλοτρόπως. Ωμό, μαγειρευτό, σε σαλάτα, σκέτο, ανάμεσα σε άλλες τροφές, λιωμένο, με τη σάρκα του ψιλοκομμένη ή ολόκληρη. Αποτελεί μια πρώτης τάξεως πηγή βιταμινών (κυρίως Κ), φυτικών ινών και προσθέτει ιδιαιτερότητα στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.

Πότε πρέπει να πίνουμε τον καφέ μας;

Πέραν από τη χρησιμοποίηση του σε σαλάτες, σαν υλικό ταιριαστό σε burgers (αντί πίκλας, π.χ.) είναι ιδανικό και για ροφήματα. Ειδικά στο εξωτερικό, το αβοκάντο προστίθεται σε milkshakes ταιριάζει άψογα σε γλυκά, ειδικά αυτά που περιέχουν καρύδα. Ταιριάζει σε  sushi, hot dogs, tacos, σαν συνοδευτικό σε κρέας (κυρίως κοτόπουλο) ενώ με ειδική επεξεργασία γίνεται μέχρι και… παγωτό. Απλά θέλει όρεξη για πειραματισμό και φαντασία.

Μερικές τροφές που απογειώνουν την ερωτική επιθυμία!