Skip to main content

Ορίστε μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική σαλάτα που αποτελεί ένα ιδανικό πλήρες γεύμα μετά το γυμναστήριο!

 

Υλικά:

1 μαλακό αβοκάντο

2 μπάλες μοτσαρέλα

12 τοματίνια

1 ματσάκι ρόκα

8 λαδοκούλουρα

1/4 του φλιτζ. χυμό λεμονιού

1 κουτ. σούπας πολτό ελιάς

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό

αλάτι

 

Εκτέλεση:

Χαράζετε με το μαχαιρί το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, μέχρι το μαχαίρι να ακουμπήσει στο κουκούτσι του. Πιάνετε τα δύο μισά κομμάτια και στρίβετε αντίστροφα, ώστε να ξεκολλήσουν από το κουκούτσι . Αφαιρείτε τη φλούδα τους και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Kόβετε τα τομοτίνια στη μέση και ψιλοκόβετε τη ρόκα. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, το πολτό ελιάς, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε το αβοκάντο, τα τομοτίνια, τη ρόκα και τη μοτσαρέλα με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε τη σάλτσα συνοδεύοντάς τη με τα λαδοκούλουρα.